De toekomst van voice search en SEO

Voice search is het gebruik van gesproken taal om zoekopdrachten op het internet uit te voeren. Veel bedrijven, maar ook particulieren maken hier gebruik van omdat het eenvoudig en snel in gebruik is. Inmiddels wordt het zelfs in SEO toegepast, wil jij weten hoe de toekomst van voice search en SEO eruitziet? Lees dan verder!

 

Wat is voice search?

Voice search omvat het gebruik van gesproken zinnen om bepaalde zoekopdrachten op het web uit te voeren. In plaats van tekst in te typen in een zoekmachine, maken gebruikers gebruik van spraakgestuurde technologie, zoals spraakassistenten op smartphones of slimme luidsprekers, om vragen te stellen of informatie op te vragen. Het is een eenvoudige en vooral snelle manier om zoekopdrachten uit te voeren en antwoorden te krijgen op je vragen. Het voordeel  is dat je dit tijdens een andere bezigheid kan doen, zo kan je bijvoorbeeld tijdens het rijden gebruik maken van siri, Apple carplay of Android carplay en hoef je hierbij niet je handen te gebruiken.

 

Voice search in de toekomst

Naar verwachting zal het zich blijven evolueren met betere spraakherkenning en begripsmogelijkheden. Dit betekent dat spraakassistenten zoals Siri, Google home en Alexa steeds beter in staat zullen zijn om de intentie achter comlexere vragen te begrijpen. Ook zal het waarschijnlijk meer aandacht besteden aan meertaligheid en verschillende dialecten, waardoor gebruikers wereldwijd, gemakkelijker kunnen communiceren met spraakgestructuurde apparaten.

Momenteel wordt het voornamelijk op smartphones en andere “smart” luidsprekers gebruikt, maar in de toekomst zal dit waarschijnlijk een stuk verder gaan dan dit. Het zal kunnen worden geïntegreerd in andere apparaten, waardoor het dagelijks leven nog meer geautomatiseerd wordt. Nu hebben de luxe en nieuwere auto’s soms voice search en in de toekomst zal dit alleen maar meer worden.

 

De toekomst van voice search en SEO

Ook in SEO is voice search toepasbaar. Zo kan je je website optimaliseren voor voice search en is dit zelfs essentieel zodat mensen ook voor het vinden van jouw website, voice search kunnen gebruiken.

Enkele strategieën om voice search toe te passen op SEO zijn:

 1. Focus op lokale SEO:
  De meeste voice search tools focussen zich lokaal. Daarom is het van belang dat je lokale SEO-strategie goed geoptimaliseerd is. Claim je Google Mijn bedrijf vermelding en zorg voor consistente vermeldingen op andere lokale platforms.
 2. Gebruik natuurlijke taal:
  Gebruik maken van natuurlijke taal en conversatie is cruciaal, omdat mensen bij het gebruik van voice search vaak langere en informele zoekopdrachten uitspreken.
 3. Creëer FAQ-pagina’s:
  FAQ-pagina’s doen het ook goed. Niet alleen is dit belangrijk voor je doelgroep, zodat zij antwoorden krijgen op hun veelgestelde vragen, maar ook voor spraaksgewijs zoeken is dit erg handig. De antwoorden op bepaalde vragen kunnen namelijk snel gevonden worden. Dit maakt het waarschijnlijker dat jouw content wordt gebruikt als antwoord op spraakgestuurde zoekopdrachten.
 4. Zorg voor een mobielvriendelijke website:
  Veel voice searches vinden plaats op mobiele apparaten en daarom is het belangrijk dat jouw website responsive is voor op de mobiel. Zorg er dus voor dat je website mobielvriendelijk is.
 5. Gebruik long-tail keywords:
  Long-tail keywords zijn zoektermen die uit meerdere woorden bestaan (in de vorm van een korte zin). Het is belangrijk dat je gebruik maakt van deze long-tail keywords omdat men meestal specifieker formuleert dan men typt. Typen vergt meer werk en spreken gaat gemakkelijker.

Door deze strategieën toe te passen, kun je je website beter positioneren om te profiteren van de groeiende trend van voice search. Het draait allemaal om het begrijpen van hoe mensen gesproken zoekopdrachten formuleren en ervoor te zorgen dat je content relevant en nuttig is in deze context. In de toekomst zullen mensen alleen maar meer gebruik maken van spraaksgewijszoeken en daarom is het van belang dat jouw website zoekmachine geoptimaliseerd is.

Ook interessant:

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@whitelabel-marketing.nl

Onze Diensten

 

seo

SEO

search

SEA

wordpress

Web Development

content

Content

hyperlink

Linkbuilding

social ,media

Social Media