Wat is Whitelabel marketing?

In de wereld van digitale marketing zijn er verschillende manieren waarop bedrijven hun producten en diensten op de markt kunnen brengen. Eén van deze manieren is whitelabel marketing, ook wel bekend als private label marketing. Dit is een term die steeds vaker voorkomt in de digitale wereld en waar steeds meer bedrijven gebruik van maken. Maar wat is whitelabel marketing precies en hoe werkt het? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

Whitelabel marketing

Whitelabel marketing is een marketingstrategie waarbij een bedrijf een product of dienst van een ander bedrijf gebruikt en deze onder zijn eigen merknaam en logo op de markt brengt. Het bedrijf dat het product of de dienst levert, blijft op de achtergrond en is niet zichtbaar voor de eindklant, maar kan er wel voor zorgen dat de eindklant door middel van online marketing beter gevonden wordt in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

 

Het verschil tussen een white label en een private label

Veel mensen denken dat een white label en een private label hetzelfde is, maar ondanks de overeenkomsten zit er wel degelijk een verschil tussen beide. Bij een private label verkoop je namelijk als bedrijf jouw eigen unieke product(en). Bij een white label is het dus net wat anders, hier kunnen namelijk meerdere bedrijven hetzelfde product of dienst verkopen, maar dan met hun eigen merknaam en logo erop.

 

De voordelen van Whitelabel marketing

Whitelabel marketing biedt meerdere voordelen voor bedrijven. Het kan bijvoorbeeld helpen om de kosten te verlagen, omdat het bedrijf dat het product of de dienst levert niet verantwoordelijk is voor de marketing en de verkoop ervan. Maar er zijn natuurlijk meer voordelen aan verbonden, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 1. De afnemer kan profiteren van de naamsbekendheid.
  Het bedrijf die de dienst uitbesteedt aan een white label marketing bedrijf, ontwikkelt de dienst niet zelf, maar profiteert wel van de naamsbekendheid omdat de naam van het whitelabel marketingbureau nergens vermeld wordt.
 2. Het kan helpen bij het uitbreiden van het productaanbod.
  Een bedrijf kan bijvoorbeeld een product of dienst aanbieden die het zelf niet ontwikkelt, maar wel als aanvulling op zijn eigen producten of diensten kan verkopen. Dit kan helpen om de klanttevredenheid te vergroten en de klantloyaliteit te verhogen.
 3. Whitelabel marketing kan helpen bij het vergroten van de merkherkenning
  Een bedrijf dat whitelabel marketing toepast, kan zijn merknaam en logo onder de aandacht brengen van een breder publiek, wat kan leiden tot meer naamsbekendheid en een groter marktaandeel.
 4. Je kan duurzame relaties met klanten onderhouden.
  Omdat je je diensten door een white label marketingbureau laat doen, heb je als bedrijf meer tijd om contact met je klanten te onderhouden. Op deze manier kan je je focussen op de sales en onderhoudt je duurzame klantrelaties.

 

Wat kan Whitelabel Marketing voor jouw bedrijf betekenen?

Als jij zelf een marketingbureau hebt kan je ervoor kiezen om je diensten uit te besteden aan een white label marketingbureau. Niet elk marketingbureau kan een complete service aan haar klanten bieden en in dat geval is het handig als je samenwerkt met een white label marketingbureau, in dit geval kunnen wij bepaalde diensten uit handen nemen, maar hoeft jouw klant niet naar de concurrent te stappen. Dankzij zo een samenwerking kan je toch je klanten volledig ontzorgen op het gebied van online marketing. Het scheelt jou als bedrijf niet alleen een hoop tijd, maar het kan je ook meer winst opleveren.

Whitelabel Marketing vervult als het ware de diensten van andere marketingbureau’s, maar de contactmomenten onderhoudt het bedrijf zelf met de klant. Wij zijn multi-inzetbaar en kunnen diensten zoals zoekmachine optimalisatie, content marketing en linkbuilding voor andere marketing bedrijven uit handen nemen.

Ben jij benieuwd wat White label marketing voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@whitelabel-marketing.nl

Onze Diensten

 

seo

SEO

search

SEA

wordpress

Web Development

content

Content

hyperlink

Linkbuilding

social ,media

Social Media